fbpx

Vlaamse Wonderjaren

De verrassende comeback van Jennifer

Het was een verrassing van formaat, gisteravond in The Voice Senior op VTM. Rita Roelandt maakte er na een afwezigheid van ruim 30 jaar haar comeback. Volgende week – op kerstavond – wordt ze 65.

Bij Vlaamse Wonderjaren kennen we Rita als het toenmalige zangeresje Jennifer, bekend van vijf vrij bescheiden radiohitjes tussen 1972 en 1977. Een paar daarvan, waaronder ‘Hey hey hey zou dat liefde zijn’, zijn vandaag trouwens gegeerde collectors items. Jennifer bracht haar eerste single ‘Adios’ / ‘In mijn droom’ uit op 18-jarige leeftijd. Haar artiestennaam Jennifer koos ze uit een shortlist van drie namen waarmee haar manager René Ingelberts op de proppen kwam.

Met haar Vlaamse repertoire zou het nooit echt iets worden, maar wat weinigen weten is dat ze nadien nog enkele jaren succes had als zangeres van de Gentse groep The McDuffs Dimension. In 1978 hadden ze een grote hit met ‘P.S. I Love You’, goed voor de persprijs tijdens de Zomerhit van dat jaar.

Nog een verrassing was te vernemen dat Rita/Jennifer de mama blijkt te zijn van Jessy (De Smet), vooral bekend als de zangeres van de dance-act The Mackenzie en daarna solo. Minder geweten is dat Jessy als kindsterretje al liedjes opnam in duet met Willy Sommers (‘Twee vrienden’) en Marijn Devalck (‘Vang het licht’).

Hoe het verder afloopt met Rita in The Voice Senior, dat zien we de volgende twee weken, maar het is duidelijk dat ze zich met ‘At Last’van Etta James naar een favorietenrol wist te zingen. Ze had dan ook de luxe te mogen kiezen uit alle vier de coaches, waarbij ze vrij resoluut koos voor Helmut Lotti.Meer in Trivia
Vlaamse liedjes over Fabiola Mora y Aragón
Probeer eens een andere naam
Marli, de illustere doublure van Marva
Sluiten