Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het Vlaamse brein achter de Vogeltjesdans

Louis Van Rijmenant was vele jaren liedjesschrijver en producer van menig Vlaams artiest, met Marc Dex en Micha Marah als de bekendste van zijn ontdekkingen. Van Rijmenant – op 62-jarige leeftijd overleden op 12 juni 1992 – schreef en/of produceerde vanaf het midden van de jaren ’50 letterlijk honderden liedjes.

Onsterfelijk werd hij echter wereldwijd als het brein achter de Vogeltjesdans. Hij werkte niet enkel onder zijn eigen naam, ook de namen Tony Rendall, Terry Rendall en Joka waren alter-ego’s van Van Rijmenant. Dit zeldzame beeld van Van Rijmenant dateert uit 1971.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Eddy Wally was een perfectionist, niet alleen in zijn muziek, maar ook wat kledij en zijn uiterlijk betrof. Nooit zag ik hem kwaad. Waar hij ook kwam, wist hij de mensen te boeien en was er ambiance en plezier. Zo traden we eens op voor verschillende motorbendes. Allemaal ruige kerels die bij het eerste liedje weinig of geen aandacht schonken. Eddy begaf zich plots onder hen, als orkest hielden we ons hart vast. Hij vroeg een voor een aan die mannen wat ze wilden horen en negeerde volledig onze playlist, maar in een mum van tijd wist hij ze zo naar zijn hand te zetten en werd het een fantastisch optreden. Dat was gewoon Eddy. Zijn grote wens was dat de mensen zich amuseerden. Hij was voor sommigen, vooral degenen die hem niet kenden, misschien wat naïef, maar hij was een echte artiest en zijn liedjes zullen de tand des tijds overleven. »Dirk Declercq
Krant van West-Vlaanderen – 19 februari 2016