Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

De eerste cover met regionale marketing

Vandaag is het al 30 jaar geleden dat Vlaanderen afscheid moest nemen van Leo Martin (1924-1993). In 1967 bracht hij dit plaatje uit onder de naam ‘Leo’, met een grappige Antwerpse bewerking van ‘I love You, You love me’, de gesproken country-klassieker van Anthony Quinn.

Lange Jojo debuteerde op plaat met net dezelfde twee liedjes in het Brussels, op hetzelfde Olympia label. De beide versies werden vrijwel gelijktijdig uitgebracht en beide artiesten maakten ook gebruik van dezelfde muziekbanden. Leo Martin kreeg serienummer LPQ569, het plaatje van Lange Jojo heeft LPQ575. Van regionale marketing gesproken, dus.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik heb destijds gezegd tegen Miel Cools dat hij Boer Bavo moest opnemen. Hij wou af van 'goede' teksten, wilde populaire nummers gaan zingen. Maar ik heb hem tegengehouden. Toch straf, hé. De 'vreemdeling' die geen woord Nederlands sprak toen hij hier arriveerde, werd een van de voortrekkers van de Vlaamse kleinkunst. Ik weet niet waarom taal me altijd zo aangetrokken heeft. Ik had ook graag universiteit gedaan, etymologie gestudeerd. Maar goed dat het niet gelukt is, zegt mijn vrouw altijd, ge had nooit een frank verdiend. »Rocco Granata
Het Belang van Limburg - 26 oktober 2013