Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Ricky Gordon (1947)

Bruggeling Ricky Gordon – echte naam Eric De Clerck – wordt 76 vandaag. Hij begon als rock ’n roller, maar kreeg pas begin jaren ’70, onder de hoede van Sylvain Tack en Eddy Govert, succes met een reeks Vlaamse liedjes. Om daarna, dit keer wel met succes, opnieuw over te schakelen op de Engelstalige rock ’n roll. Professioneel bleef hij altijd tandtechnicus, net als zijn zoon Gordon De Clerck.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Ricky Gordon:

 • De Laatste Sigaret – 1971
 • Ga Toch – 1985
 • Hamburg – 1969
 • Hart Te Koop – 1970
 • Hey, Hey Baby – 1974
 • Ik Droom Van Jou – 1973
 • Ik Hou Zoveel Van Jou – 1972
 • ‘k Heb Heimwee Naar Jou – 1970
 • Lieg Nooit Meer – 1971
 • Marilien – 1970
 • Monika – 1973
 • Morgen – 1971
 • Nooit Ben Jij Boos Op Mij – 1973
 • O, Mijn Suzanna – 1972
 • ’t Eerste Meisje – 1970
 • Vlinder Van Een Nacht – 1970

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Mijn jurken waren lang en sober, van velours of crêpe. Ze werden gemaakt in het atelier van de KNS, door Mimi Petermans. Ik was heel netjes cultureel, hoor. Het publiek zat op stoelen en ik zong luisterliedjes over donkere nachten en bedrog. Ik had weliswaar foto's van mezelf om uit te delen. Ik weet het nog goed, ze waren gesponsord door Meublo, een fatsoenlijke meubelwinkel in Zoersel. Maar opdringerige fans zoals die van Jimmy Frey had ik niet. Als ik fanmail kreeg, ging het meestal over de teksten. Ze waren nogal zwaar op de hand. »Mary Porcelijn
De Morgen - 6 september 2008