Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

De oudste Vlaamse versie van ‘Come Prima’

In de zomer van 2017 beleefde het Italiaanse liedje “Come Prima” na 60 jaar een revival, dankzij twee belangrijke tv-reclamespots. Coca-Cola gebruikt de originele versie van Tony Dallara & I Campioni, terwijl voor de commercial voor de herboren Fiat 500 naar de versie van Mario Lanza werd gegrepen.

De Vlaamse versie van Come Prima heette “Net als vroeger” en werd in 1958 ingezongen door Mandy Anseeuw op het Olympia-label. Het werd min of meer de enige bescheiden hit van Mandy, van wie verder nergens biografische gegevens bestaan. In Nederland nam Willy Alberti hetzelfde jaar een versie op.

Te oordelen op basis van deze foto was Mandy wel een fan van Don Diego, alias Zorro. Andere bekende opnames op 78-toeren van Mandy Anseeuw zijn “Wat de mond niet zeggen kan”, “Alleen met jou” en “Jij bent altijd in mijn hart”, allemaal te situeren tussen 1956 en 1958 op het Olympia-label. Ook Jo Leemans nam een Vlaamse versie op van Come Prima, maar dat gebeurde pas in 1971.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Op mijn vijftiende was ik een idool met een platencontract, onze eigen versie van France Gall. Ik mocht zelfs op tournee in Duitsland. Op een dag zei de baas van Philips: “Je hebt een manager nodig.” Hij stelde Milo De Coster voor, die ik niet kende. Milo introduceerde me in de showbizzwereld, maar hij was ook heel narcistisch en dictatoriaal. Ik moest zo lopen, zo bewegen, zo praten. “Zonder mij ben je niets”, zei hij. In interviews antwoordde hij soms in mijn plaats. Als ik die gesprekken nu herlees, herken ik mijn eigen woorden vaak niet. Ik moest er ook uitzien zoals hij dat wilde. Ooit heb ik een jaar met groen haar rondgelopen, omdat hij een sponsordeal had met een haarlakbedrijf. »Liliane Saint-Pierre
Knack - 5 december 2018