Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Jef Burm (1923-2011)

Jef Burm werd op 19 juni 1923 geboren in Sint-Niklaas. Hij volgde een acteursopleiding aan de voorloper van Studio Herman Teirlinck en ging in 1949 aan de slag bij het Reizend Volkstheater. Twee jaar later ging hij werken voor de openbare omroep, waar hij begon mee te werken aan tal van radiospelen. Hij overleed op 87-jarige leeftijd aan een hersenbloeding, op 2 april 2011.

Bij Vlaamse Wonderjaren draaien we volgende 13 liedjes van Jef Burm

 • Brussel petit Paris – 1959
 • De Dokterkens – 1967 (& De Sufferds)
 • De Karpersprong – 1972
 • De Mannequins – 1967 (& De Sufferds)
 • De Sint – 1974
 • Even Geduld – 1960
 • Harlekijn – 1967
 • Metteko! – 1971
 • Miss Rosalia – 1969
 • Moses – 1967 (& De Sufferds)
 • ’t Leven is Wonderbaar (& Lia Lee) – 1965
 • Weeskind Tango – 1970
 • Zonder haar kan ik niet leven – 1971

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Alain Lelièvre, een platenbaas uit Hasselt, kwam in 1971 naar mij toe met de vraag of ik een nummertje kon schrijven voor Samantha, een Antwerpse zangeres die tot dan enkel covers had gezongen. Omdat mijn vrouw en ik destijds zot waren van Spanje, koos ik voor een liedje in de Spaanse sfeer. Ik heb het nummer in één ruk geschreven. Eviva España was eigenlijk de werktitel, want het is gebrekkig Spaans. Leve is in het Spaans immers y viva, wat wordt uitgesproken als ebiba. Maar ik kende geen Spaans. Ik herinnerde mij wel nog een nummertje uit de lessen Latijn over paus Pius XII: Eviva Pio Duodecimo. Ik had aan Leo Rozenstraten gevraagd om een tekst bij dat liedje te maken, maar ook hij vond geen goede titel, zodat die Latijnse titel is gebleven. Een goede zaak, want die titel sloeg enorm aan. »Leo Caerts
Het Belang van Limburg, 16 november 2013