Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Marli, de illustere doublure van Marva

‘Geef mij nog een kans’, de Vlaamse vertaling van ‘Donne moi ma chance’, was in 1963 het succesdebuut van Marva. Maar wie kent ook nog de Vlaamse coverversie van ene illustere Marli?

Het plaatje verscheen in dezelfde periode als Marva’s debuut op het Brusselse label Teeny Records, een dochter van het Ronnex-label van de Antwerpse Albert Van Hoogten. Als zakenman en ontdekker van Freddy Sunder en Burt Blanca was hij in de ontluikende muziekwereld van de jaren ’50 zijn tijd ver vooruit.

Hij lanceerde in 1955 het eerste Vlaamse popblad Song Parade en introduceerde in 1958 in ons land ook ‘rackjobbing’. Hij plaatste in alle platenwinkels aparte rekken met goedkope plaatjes met op elke kant een coverversie van een hit van toen.

Deze plaatjes mikten op de ‘teenagers’ en kostten slechts 39 frank, tegenover 66 frank voor de singles van de originele artiesten. Teeny Records had toen ook een maandelijks programma op Radio Luxemburg.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Toen ik met 'Eerst Zien En Daarna Geloven' mijn eerste echt grote hit had, was ik al 28, getrouwd en vader van twee kinderen. Op voorstel van mijn platenfirma heb ik nooit echt uitgepakt met mijn gezin. Ik was tenslotte een tieneridool en dan breek je best niet de illusie dat je nog vrij bent. »Joe Harris
Het Volk - 7 oktober 2002