Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Vlaamse liedjes over Fabiola Mora y Aragón

Adamo’s ‘Dolce Paola’ is wellicht het meest bekende liedje over een telg van ons Belgische koningshuis. Maar bestonden er ook (Vlaamse) liedjes over Fabiola de Mora y Aragón, die overleed op 5 december 2014? Ja hoor, we hebben ze hier bij Vlaamse Wonderjaren.

In 1965 bracht Johan Stollz – hij schreef zijn naam toen nog als ‘Stolz’ met één l – de allereerste ode aan de nieuwe Belgische koningin. Ook het b-kantje ‘Parel van Madrid’ ging over Fabiola. In 1970 bracht Eddy Smets – met de hulp van Rocco Granata – de single ‘Fabiola’ uit.

Voorts is er op de lp/cd ‘Intiem’ (1988) van Raymond Van het Groenewoud het liedje ‘Weg met Boudewijn (Leve Fabiola)’, dat Raymond samen schreef met Kamagurka. Fabiola komt ook langs in liedjes van De Nieuwe Snaar (Dynastie Rap, 1986) en Bobby Ranger (Boudewijn, O, Boudewijn, 1980), al gaan die vooral over Boudewijn.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Zelfs een kleedkamer was niet vanzelfsprekend. We hebben ons ooit moeten omkleden in een varkenskot, tussen de kolen en de patatten. Eén keer moesten we ons omkleden achter een doek dat over een wasdraad was gespannen. Er stond een emmer voor als we moesten pissen. »Bob (De Strangers)
Humo - 10 oktober 2017