Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Alex Andry (1948)

De Limburgse zanger Alex Andry – echte naam André Vanderheyden – probeerde van 1977 tot 1988 met de hulp van Leo Caerts een muzikale carrière uit te bouwen met een Vlaams repertoire, alleen waren dat nu niet bepaald de vette jaren voor het genre.

In 1984 haalde hij één keer de nummer één in de Vlaamse top 10 met ‘Waarheen je ook gaat’.

Alex wordt vandaag 75.

Bij Vlaamse Wonderjaren draaien we dertien van zijn singles

 • Als de fanfare speelt – 1987
 • Cherchez la femme – 1985
 • Denk aan Davy – 1981
 • Dit is kermisromantiek – 1982
 • Een uurtje vreugd, een uurtje pijn – 1973
 • Ik wil vergeten – 1978
 • Kerstmis vandaag – 1978
 • Nog maar zeventien – 1981
 • O, wat een story – 1979
 • Taja-dam-dam – 1986
 • Veel geluk Marina – 1980
 • Waarheen je ook gaat – 1984
 • Weet je – 1978
 • Zomerdroom – 1978

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik kreeg mijn scholing in Frankrijk, met mensen als Claude François en Johnny Halliday. Terug in Vlaanderen ben ik erin geslaagd mijn stempel te drukken. Natuurlijk moest ik schlagers opnemen als 'Rozen voor Sandra', 'Pappie Nummer Twee' of 'Niemand weet hoeveel ik van je hou'. Ik moest optreden en de muzikanten van mijn band kunnen betalen, hits waren nodig. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar 'Zo mooi, zo blond en zo alleen', maar ook naar nummers als 'Duw een beetje'. Heel modern, met mooie arrangementen. Zoals Helmut Lotti het omschreef: een mix van soulmuziek en The Beatles Ik mag zeggen dat ik het Vlaamse lied heb gemoderniseerd! »Jimmy Frey
Gazet Van Antwerpen – 7 februari 2014