Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Micky Day (1929-2021)

Brusselaar Micky Day was de artiestennaam van Désiré Deldicque, geboren op 29 september 1929. Zijn grootste hit was natuurlijk zijn popcornklassieker ‘Oh oh what a kiss’. Met zijn succesvolle orkest The Caravels, dweilde hij tot 1980 binnen- en buitenland af.

Hij bracht onder de naam Micky Day ook verschillende Vlaamse platen uit. Daarnaast was hij in het Brusselse heel geliefd onder zijn tweede artiestennaam, ‘Jef van Maria‘, met Brusselse ambianceliedjes. Die liedjes werden verzameld op de uitstekende CD ‘100% Ambiance’.

Hij woonde de laatste jaren op de Filipijnen, waar hij, volgens onbevestigde bronnen, in 2021 overleed. Op zijn Facebook-profielen (Micky Deldicque) was hij niet meer actief na 2017.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Micky Day:

  • Eenmaal In De Hemel – 1969
  • En Vooral Denk Nog Aan Mij – 1971
  • Pinnemouchke – 1987
  • Terug Naar Barcelona – 1972
  • Vaccination – 1973 – als Jef van Maria
  • Zatten Drei (J’attendrai) – 1973 – als Jef van Maria

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« In de jaren zestig was ik niet van het tv-scherm weg te branden. Dat had natuurlijk met mijn succes als zanger te maken en dankzij BRT-producer Nest Jansen kon ik regisseren, animeren en presenteren. Ik ben zelfs gevraagd om het populaire tv-programma 'Binnen en Buiten' op zondagnamiddag te presenteren maar mijn platenfirma Philips vond dat dit schadelijk voor mijn zangcarrière zou zijn. Het werd Mike Verdrengh. Ik heb er nog altijd spijt van. »Norbert
Krant van West-Vlaanderen - 7 december 2018