Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Jos Wuyts (1951)

De muzikale carrière van Jos Wuyts, echte naam Joris Wuyts, bleef beperkt tot zes singles en één elpee tussen 1979 en 1982. Muzikaal was hij een beetje de Vlaamse tegenhanger van de Nederlandse trucker en countryzanger Henk Wijngaard.

Zijn eerste single ‘Laat de C.B. toch vrij’ was een smeekbede aan de regering om de ‘burgerband’ – eind jaren ’70 de allereerste vorm  van sociale media – te legaliseren. Ons land telde toen bij het half miljoen CB’ers. Jos Wuyts wordt vandaag 72.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Jos Wuyts:

  • Heerlijk maar niet eerlijk – 1981
  • Laat de CB toch vrij – 1979
  • Mijn eerste wagentje – 1980
  • Stalen Tralies – 1980
  • Thuis – 1981

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« In 1976 reisde ik naar de Verenigde Staten. Ik wilde zien wat er in de wereld te koop was. Eerst naar Los Angeles, en zo naar Las Vegas. Daar werd ik geïntroduceerd door een Franstalige Brusselaar. Hij kon me laten optreden in Caesar's Palace. Ik heb er nog met Liberace gedineerd, tussen twee shows in. Mijn contactpersoon zei: 'Zeg Luc, jij kunt toch een liedje zingen?' Natuurlijk - ik had kleinkunst gestudeerd aan Studio Herman Teirlinck. Hij nam me mee naar de pianist, en in de lounge zong ik De banaantjes van Tony Corsari, in vier talen. Als je indruk wilt maken op een Amerikaan moet je laten zien dat je in andere talen kunt zingen dan het Engels. Ik kreeg ter plaatse een contract van 5000 dollar per maand, om elke avond de pianobar van Caesar's Palace te animeren. Maar het ging niet door. Het avontuur was te groot. Ik wilde vooral kijken hoe ze daar tv maakten. »Luc Appermont
Knack, 15 augustus 2012