Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Ke Riema (1914- 2013)

Ke Riema (Mortsel, 3 augustus 1914 – Antwerpen, 29 november 2013) was tekstschrijfster van vele Vlaamse liedjes in de jaren ’50, ’60 en ’70. Haar echte naam was Marieke Wuyts.

De bekendste liedjestekst van haar hand is ongetwijfeld ‘Eenzaam zonder jou’, dat ze in 1962 schreef voor Will Tura. Andere teksten van haar zijn ’Een woord van liefde’ (Ann Christy), ‘Een hutje op de heide’ (Bobbejaan Schoepen), ‘Verloren hart, verloren droom’ (Johnny White), ‘De reuzen dansen’ (Louis Neefs), ‘Het lied van Lima’ (La Esterella) en ‘Hou toch van mij’ (Bob Benny).

Ke Riema schreef ook teksten en sketches voor revues, cabaret, toneelstukjes en filmscenario’s, zowel in het Nederlands, Engels en Frans. SABAM onderscheidde haar met De Muze, een prijs voor haar hele oeuvre.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Mijn kleinste publiek? Vijfenveertig man, in Roeselare, halverwege de jaren zestig. Ik zie het nog zo voor me: twee rijen in een lege zaal. Toen ben ik hard geschrokken. Want ik had net een enorm succes met El Bandido. Wanneer heb jij je affiches opgehangen, vroeg ik aan de inrichter van het concert. Een uur geleden? Natuurlijk was ik geprikkeld, want El Bandido was een kanjer van een hit. Maar ik heb gezongen alsof de zaal volzat. Het was hard werken, die avond. Want terwijl je zingt, zit je met de gedachte: wat zal het morgen zijn? »Will Tura
Het Nieuwsblad - 31 juli 2010