Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Patrick Alessi (1959)

Patrick Alessi, echte naam Patrick Huybrechts, wordt vandaag 64. Hij werd in 1984 via Johan Verminnen in contact gebracht met Jean Kluger. Zijn nog steeds prachtige debuutsingle ‘Eén nacht zonder jou’ schreef hij eigenlijk voor Will Tura, maar Kluger vond dat hij het zelf moest opnemen.

De opvolger, deze ‘Celia komt nooit weer’ uit 1985 scoorde ook goed. De clip werd trouwens opgenomen bij Ford Genk. Patrick werd ook vaak gevraagd voor backing vocals.

Twee jaar later ging hij op de Engelstalige toer met de groep Charms. Begin jaren ’90, in de hoogdagen van Tien om te Zien, probeerde Patrick nog een comeback in het Nederlands, maar het bleef bij twee bescheiden singles.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« We speelden in 1974 met de Vieze Gasten op een stakerspost in Gent en de producer van Ivan Heylen, toen populair met ‘De werkmens', wou ‘Het apekot' uitbrengen op single. Wij dachten nooit dat het een hit zou worden. Maar later op tournee, langs alle West-Vlaamse Wereldwinkels, kwam er steeds meer volk kijken. Wij dachten dat de Wereldwinkels het zo goed deden, maar toen bleek dat wij op één stonden op piratenzender Mi Amigo! »Vuile Mong
Het Nieuwsblad - 30 november 2011