Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Patrick Alessi (1959)

Patrick Alessi, echte naam Patrick Huybrechts, wordt vandaag 64. Hij werd in 1984 via Johan Verminnen in contact gebracht met Jean Kluger. Zijn nog steeds prachtige debuutsingle ‘Eén nacht zonder jou’ schreef hij eigenlijk voor Will Tura, maar Kluger vond dat hij het zelf moest opnemen.

De opvolger, deze ‘Celia komt nooit weer’ uit 1985 scoorde ook goed. De clip werd trouwens opgenomen bij Ford Genk. Patrick werd ook vaak gevraagd voor backing vocals.

Twee jaar later ging hij op de Engelstalige toer met de groep Charms. Begin jaren ’90, in de hoogdagen van Tien om te Zien, probeerde Patrick nog een comeback in het Nederlands, maar het bleef bij twee bescheiden singles.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik heb elk optreden, zelfs voor de kleinste vereniging, gedaan alsof het het belangrijkste was. Ik stop er elke keer weer hart en ziel in. En dat zorgt voor mondelinge reclame. Het is zoals een tevreden klant die zegt: in die winkel kom ik terug. Ik heb ook het geluk gehad dat ik in al die jaren nooit helemaal weg ben geweest. Er gebeurde altijd wel iets waardoor ik ben kunnen blijven werken. Kijk maar naar het geluk dat ik heb gehad toen men plots een nummer van mij gebruikte in de film Firmin. »Paul Severs
Het Nieuwsblad - 27 juli 2011