Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het gedicht dat voor eeuwig een liedje werd

Op deze gedichtendag (25 januari) besteden we aandacht aan het wellicht mooiste Vlaamse liedje ooit dat gebaseerd is op een gedicht. Anderzijds: er zijn ook niet zo gek veel Vlaamse liedjes waarvan de tekst origineel een gedicht was.

‘Lieve Jacoba’ was een kort maar erg zwaarmoedig gedicht van de Nederlandse schrijver-poëet Jan Arends (1925-1974). Het is een van de weinige liedjes van Kris De Bruyne waarvan hij de tekst niet zelf schreef.Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik ben tevreden met wat het leven mij geboden heeft, het is prachtig geweest. Wist u dat mijn internationale carrière mooier is geweest dan de nationale? In het grote theater van Havana heb ik voor de eerste maal een staande ovatie gekregen. Ik kon niet beginnen zingen door het gedaver van het applaus. In een zaal waar vóór de revolutie Frank Sinatra en zijn gelijken hadden gestaan! Ik stond daar met knikkende knieën, zoiets was me in Vlaanderen nog nooit te beurt gevallen. Pas als je ouder wordt, kun je de waarde van zulke prestaties echt inschatten en durf je te zeggen: 'Ik heb het toch maar gedaan.' »Lize Marke
De Standaard - 12 april 2003