Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het broertje van Will-I-am

Eentje voor op quizavonden: van welke Vlaamse zanger is dit het minder bekende broertje? Het was trouwens die grote broer – Will Tura, dus – die als componist onder het pseudoniem William I (lees als: Will-I-am) – zijn jongste (intussen overleden) broer Jean-Marie in 1966 een handje toestak, om hem muzikaal te lanceren als Billy-O. Helaas zonder succes.

Will deed in zijn jonge jaren wel eens vaker composities cadeau aan collega’s, als de liedjes hem zelf niet zo lagen. Voor Marva, die vanaf 1970 eveneens bij Jean Kluger onder dak zat, schreef hij tien liedjes waarvan hij de meeste zelf nooit opnam. Ook Jimmy Frey kreeg wel vaker een hit toegestopt van Will.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Wij hebben nooit zat op het podium gestaan. Ik zeg het maar, want ik heb voor verschillende liedjes moeten doen alsof ik dronken was. Ik bleef soms plakken om een sjotterke te spelen. We zijn ook eens met de bus op tournee geweest langs de Belgische strijdkrachten in Duitsland toen was het orkestje keer op keer tuut tegen dat we in de volgende kazerne aankwamen. Maar een alcoholprobleem hebben wij nooit gehad. Onze echtgenotes gingen bijna altijd mee, en dat zijn gendarmes, hè. »John & Bob (De Strangers)
Humo - 10 oktober 2017