Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het broertje van Will-I-am

Eentje voor op quizavonden: van welke Vlaamse zanger is dit het minder bekende broertje? Het was trouwens die grote broer – Will Tura, dus – die als componist onder het pseudoniem William I (lees als: Will-I-am) – zijn jongste (intussen overleden) broer Jean-Marie in 1966 een handje toestak, om hem muzikaal te lanceren als Billy-O. Helaas zonder succes.

Will deed in zijn jonge jaren wel eens vaker composities cadeau aan collega’s, als de liedjes hem zelf niet zo lagen. Voor Marva, die vanaf 1970 eveneens bij Jean Kluger onder dak zat, schreef hij tien liedjes waarvan hij de meeste zelf nooit opnam. Ook Jimmy Frey kreeg wel vaker een hit toegestopt van Will.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« In mijn studententijd in Gent maakte ik samen met een paar vrienden een filmpje op Super 8. Omdat we een paar cameo's van bekende Mechelaars wilden hebben, ben ik met een cameraatje in de hand bij Manu Verreth en Rik De Saedeleer gaan aanbellen, en dus ook bij Louis Neefs, die op de Stuivenbergvaart woonde. Hij deed zowaar zélf de deur open. Geweldig verrassend vond ik dat. En toen ik hem beschroomd vroeg of ik hem mocht filmen, zei hij: `Oké, maar waar, wanneer en hoe?' Ik haal dus dat cameraatje van achter mijn rug en zeg: `Hiermee, daar, en nu onmiddellijk.' Hij is dan met zijn rug naar de Leuvense Vaart gaan staan, en zo heb ik hem een minuutje gefilmd wazige beelden, want van de zenuwen had ik mijn lens niet goed afgesteld. Maar misschien zijn het wel de laatste beelden die ooit van hem gemaakt zijn, want een paar maanden later, op kerstdag 1980, is hij samen met zijn vrouw verongelukt in Lier. Ik was aan het presenteren op Radio Mechelen toen iemand het me kwam melden. Ik ben recht naar huis gefietst om mijn hele Louis Neefs-collectie te gaan halen. De rest van de dag hebben we alleen nog zijn muziek gedraaid. »Mark Uytterhoeven
Humo - 30 oktober 2012