Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Wim Bulens (Lazerus, 1948)

Wim Bulens, alias Lazerus in het trio Lamp, Lazerus & Kris wordt vandaag 76. Het was Wim, afkomstig uit Vilvoorde, die Kris De Bruyne gitaar leerde spelen op Sint-Lucas. Hij was als producer ook de man achter de eerste successen van Big Bill, Jan De Wilde en Urbanus.

De enige en titelloze elpee van Lamp, Lazerus & Kris verscheen in 1971 en was een groot succes, waarna Kris solo ging. Lamp & Lazerus probeerden het nadien nog met Luc Guillaume (Luk Vankessel), maar die poging strandde na een klein half jaar.

Bovenaan een foto uit 1970 van ‘de Heistploeg’ met v.l.n.r.: (boven) Jan De Wilde, Nico Mertens, Wim ‘Lazerus’ Bulens, Wim Bruynooghe, (onder) Guido ‘Lamp’ Van Hellemont, Roel, Miek (met gitaar), Hugo RaspoetKris De Bruyne en Filip Malfait.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Lamp, Lazerus & Kris:

  • De Onverbiddelijke Zoener – 1971
  • De Peulschil – 1971
  • Het Feest – 1971
  • Huisje (I & II) – 1971
  • Superman – 1972 (als Lamp & Lazerus)

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Jaarlijks zit ik 70.000 kilometer in mijn wagen. Dan hou ik een monologue intérieur met mezelf. 's Nachts denk ik veel na en praat ik met mensen die ik heel graag heb gezien, of met wie ik in conflict kwam en intussen gebroken heb. Mijn gedachten in de auto zijn de basis van elke plaat, ook van mijn laatste album 'Solozeiler'. Stef Bos is samen met Will Tura een van de weinige vrienden die ik heb in mijn vak. Stef zei eens: "Johan, je kunt niet genieten". Hij heeft gelijk. Ik heb er echt spijt van dat ik niet meer genoten heb in mijn leven. »Johan Verminnen
Het Nieuwsblad - 3 oktober 2009